12. maja 2018.je bilo Društvo invalidov Trbovlje domačin in organizator že 20. te po vrsti Pevske revije pevskih zborov društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije. Tudi Društvo invalidov občine Brežice je sodelovalo na tej priredivi. Naše društvo so tudi tokrat zastopale Ljudske pevke Cerklje ob Krki.
Zbrali smo se ob dogovorjeni uri ob 6.30 na Avtobusni postaji Brežice..Dobrega razpoloženja smo se odpeljali proti Cerkljam ob Krki in spotoma so na raznih, že prej dogovorjenih lokacijah vstopile naše predstavnice. Pot smo nadaljevali po avtocesti in na Biču zavili proti Šmartnem pri Litiji. Tu je bil prvi postanek za jutranjo kavico in pa kratek invidualni ogled samega kraja. Od tu smo se pa peljali še nakaj kilometrov in prispeli v Litijo, kjer nas je pričakala prijazna in nasmejana lokalna turistična vodička. Ob njeni razlagi smo si ogledali stari del mesta, župnijsko cerkev in nato vstopili v avtobus ter se odpeljali do vznožja hriba Sitarjevec pod katerim se nekoč nahajal rudnik, ki je imel v času delovanja okoli 40 km rovov. To smo dobili rudarske čelade in vstopili v sam rudnik, kateri je odprt za obiskovalje približno 200 metrov. Ob prijetnem vodenju in razlagi je ura in pol kolikor je trajal ta ogled minila kot bi mignil.. Povni raznih vtisov smo naredili še nekaj posnetkov in se odpeljali nazaj proti mestu. Spotoma nam je vodička zapela še eno knapovsko iz tistih časov. Izstopila je v Litiji mi smo pa nadaljevali pot po Zasavju mimo Zagorja ob Savi do Trbovelj, mesta te prireditve. Prvo so nas v Delavskem domu Trbovlje pogostili z zelo okusnim kosilom, nato smo se pa odpeljali do športne dvorane kjer je potekala sama prireditev.
Nastopili so pozdravni nagovori. Nestrpno smo pričakovali sam pričetek revije. Nastopilo je 23 zborov s po dvema pesmima. Naše predstavnice so imele srečo s tem da so zapele kot zadnje. Pod vodstvom pevovodje Slavice Prah so zapele dve ljudske pesmi in sicer Odpiraj okence in Moj fantič je prijezdil. Za svoj nastop so bile nagrajene z burnim aplavzom.
Za sam zaključek pa so vsi udeleženci revije skupaj pod vodstvom pevovodinje DI Trbovlje Katarine Marolt zapeli še tri pesmi in sicer: Pozdrav invalidom, Tam kjer Sava šumi, šumi in pa Rudarsko.
Še enkrat se zahvaljujem v imenu DIO Brežice našim pevkam za tako lep in uspešen nastop.

Zorčič Janko