Duševno zdravje

V Društvu invalidov Občine Brežice menimo, da pozitivno duševno zdravje lahko ohranjamo in izboljšujemo s skupnimi prizadevanji celotne skupnosti in vseh zainteresiranih. Zato v okviru letnega programa »Življenje, vredno življenja«, ki ga sofinancira Občina Brežice, izvajamo različne delavnice za krepitev duševnega zdravja.
Ob nedavno zaključeni delavnici Sočutje do sebe je ena od udeleženk zapisala:
»Skupaj z soudeleženkami smo se naučile premagovati stres, dobile smo odlične nasvete za srečno in zdravo življenje, naučile smo se vaje za odpravljanje negativnosti ter spoznale smo same sebe. Uvidele smo, da smo same sebi najpomembnejše osebe v življenju. Zelo mi je bilo všeč vsak ponedeljek preživeti čas na delavnici z vami in v prijetni družbi soudeleženk. Veselim se ponovnega srečanja v septembru.«
Delavnice za dolgotrajno spremembo z zdravjem povezanega življenjskega sloga se bodo ponovno izvajale vsak ponedeljek v septembru 2017, ob 17:30, v Prostoru življenjske energije, na Čatežu ob Savi, Zagrebška cesta 20, Brežice. Skupine bo vodila Andreja Les, univ. dipl. psihologinja.