sam_1256

Ljudske pevke Cerlje ob Krki ,ki delujejo pod okriljem DIO Brežice so v soboto 3.12.2016.ob svetovnem dnevu invalidov priredile koncert, kateri je potekal v večnamenski dvorani (gasilski dom ) v Cerkljah ob Krki. Pred precejšnjim številom obiskovalcev so za začetek zapele Dober večer Bog daj, Po vrt špancira po vrt špancira, Dolince povišajte se.
Z veseljem so se pa tega na povabilo odzvali: Ljudski pevci Ajda, ki so zapeli; Sinoči je pela, Pa le onkraj Dravce in Kaj ti pravim ljubca moja, Ljudske pevke Šmarjetka. Predstavile so se s pesmimi: Zbogom zbogom lastavice, Roža roža ter Kje so tisti mladi Fantje, Koledniki iz Bušeče vasi so tokrat zapeli: Če babe skup stojijo, Stoji tam hiša s slamo krita, Zvonovi pojejo.
Ljudske pevke Cerklje ob Krki, katere vodi Slavica Prah v skupini pa pojejo še Fanika Udovič, Marija Predanič, Jožefa Račič, Sonja Pavlovič, Martina Baznik in Dragica Andrejaš, katera pa je tokrat zaradi zdravstvenih razlogov izostala. Želimo ji hitro okrevanje. Ljudski pevci Bizeljsko so se pa zaradi bolezni opravičili..
Za zaključek so pa še svi nastopajoči zapeli skupaj pesem Prav luštno je res na deželi.
Program je lepo povezovala Sara Mastnik. Za ozvočenje je pa toktrat poskrbel Franci Vegelj.
Ljudske pevka Cerklje ob Krki in DIO Brežice se najlepše zahvaljujejo vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi tega koncerta in se priporočajo še v bodoče.

Janko Zorčič