20170805_110618_Burst03_opt
Društvo invalidov občine Brežice se je tudi letos z veseljem odzvalo na povabilo Društva invalidov Slovenj Gradec. Organizirali so Planinsko srečanje invalidov na Kopah. Tokratno srečanje je bilo 5. avgusta 2017.
Zbrali smo se na avtobusni postaji Brežice ob dogovorjenem času in smo se točno ob 6 uri odpeljali proti Kopam. Prvo krajše zaustavljanje smo imeli pri gostišču Hochkraut v bližini Laškega. Tu smo imeli krajši postanek ob jutranji kavici. Predsednik Dio Brežice Ivan Kostrevc, ki je bil tokrat v vlogi vodiča se je tu dogovoril za poznopopoldansko kosilo ob vrnitvi domov. Pot smo nadaljevali preko Celja, Velenja proti znanemu smučarskemu centru Kope, kamor smo prispeli ob predvidenem času.
Tu nam je naš vodič izročil bone za malico in pijačo. Sledil je govor predsednice domačega društva Stanislave Tamše in pa govor predsednika Zveze delovnih invalidov Slovenije Draga Novaka. Program so pa popestrile pevka domačega društva.
Srečanje je bilo popestreno z raznimi športnimi igrami.
Nekateri so se podali v nabiranje borovnic, spet drugi pa smo bodisi peš ali pa s sedežnico odšli na vrh Kope..

Ob kar prijetnem in ne preveč vročem dnevu je hitro prišel čas vrnite.. Ob dogovorjeni uri smo se zopet zbrali pri avtobusu in se polni lepih vtisov vračali proti domu, spotoma se zaustavili na kosilu in srečno prispeli v Brežice ob 20 uri.
Hvala šoferju Izletnika Celje Milanu Krošlju za srečno vožnjo.
Člani Društva invalidov si pa želimo še več takih srečanj.

Janko Zorčič