20151003_165257

V soboto 3. oktobra je Društvo invalidov Sevnica organiziralo ekipno regijsko tekmovanje v pikadu pod okriljem ZDIS-a.
Na tem tekmovanju so tekmovali tudi člani Društva invalidov občine Brežice in sicer v moški in ženski kategoriji.

Moški v sestavi: Ledinek Rajko, Zorčič Janko, Rožman Franc in Kostrevc Ivan so uvrstili na 4-6 mesto. Z malo več sreče bi bili lahko še višje,, je pa v konkurenci 14-ih ekip to kar lep rezultat..

Zmagali so pikaderji Društva invalidov Trbovlje, drugo mesto so zasedli člani ekipe Društva invalidov Hrastnik, tretje mesto pa predstavniki Društva invalidov Zagorje ob Savi.

Ženska ekipa DIO Brežice, ki so jo sestavljale Gerjevič Ivanka, Perkman Rozika, Krulik Nataša in Ledinek Majda pa so po teški borbi v finalu priznale premoč ekipi Medobčinskega društva invalidov Novo mesto, saj so klonile šele po dodatni tekmi finala. Naj omenim da so bile brežiške tekmovalke edina ekipa do finala nepremagana.

V ženski konkurenci pa je nastopilo 12 ekip.
Prvo mesto so osvojile tekmovalke iz Medobčinskega društva invalidov Novo mesto, druge so bile predstavnice Društva invalidov Brežice in tretje predstavnice Društva invalidov Hrastnik.

Na državno prvenstvo se uvrstiju dve najboljše ekipe v vsaki konkurenci, tako da bo DIO Brežice po dveh letih imelo zopet svoje predstavnike na državnem prvenstvu. Vse čestitke našim ekipam in pa vso pohvalo na organizacijo je potrebno izreči organizatorjem tekmovanja, to je Društvu invalidov Sevnica.

Janko Zorčič