Člani DIOB – Poverjeništva Cerklje ob Krki, so se v popoldanskem času dne 10.3.2022, na dan mučenikov zbrali na že tradicionalnem vsakoletnem družabnem srečanju, na katerem se je zbralo 31 članov. Srečanje so združili s praznovanjem minulega dneva žena in bližajočim se materinskim dnevom, ravno tako pa tudi s praznovanjem dneva mučenikov.
V uvodnih besedah je poverjenica Mojca Andrejaš na kratko povzela namen samega društva in poudarila, da je poverjeništvo teritorialno zelo obširno in aktivnosti posamezniku (npr. obveščanje članov o dogodkih) vzame veliko časa. Zato je pozvala vse prisotne, da po svojih močeh in presoji pomagajo pri aktivnostih društva. Predsednik Ivan Kostrevc je pozdravil vse prisotne, izrazil zadovoljstvo ob samem srečanju ter podal informacije o možnostih udejstvovanja članov v programih društva in sodelovanju nasploh. Povabil je prisotne, da spremljajo spletno stran društva, med ostalim je predstavil možnost uporabe telefona za psihološko podporo in napovedal izlet v Muto, kjer se bojo Ljudske pevke 14.5.2022 udeležile pevske revije, v kolikor bojo razmere to dopuščale. Sledil je kulturni program, v katerem smo se spomnili začetkov in pomena praznika Dneva žena in prisluhnili zanimivi legendi o 40 mučenikih. Skupaj z Ljudskimi pevkami smo zapeli nekaj ljudskih pesmi, članice literarne sekcije Stanka Pucko, Anica Kodrič in Mojca Andrejaš, pa so s člani podelile del svoje poezije.
Ljudski pregovor pravi: »Lepa beseda nikomur ne preseda«, zato je bilo tekom večera povedanega še veliko lepega. Druženje je potekalo v dobri volji in v zadovoljstvu, da smo se sestali in poklepetali, saj nam dogajanja in okoliščine, ki se ustvarjajo v tem času po celem svetu, resnično niso naklonjene. Ravno zato, pa ljudje potrebujemo še več medsebojne prijaznosti in spoštljivosti. Druženje smo zaključili s sklepno mislijo dolgoletne članice Ivane Kelher in željo vseh prisotnih: »Imejmo se radi«.

Janko Zorčič